Novice
Domov > Novice > Letovanje gasilske mladine 2022
Letovanje gasilske mladine 2022
Avtor: PGD 05.07.2022

PGD Nova Gorica že od leta 1989 organizira letovanje gasilske mladine. Tako smo po dveh letih COVID omejitev ponovno organizirali že 32. tabor gasilske mladine. Vrsto let je bila tradicija taborjenja v šotorih letos pa smo se odločili, da letovanje izvedemo v bungalovih v Avtokampu Veli Jože v Savudriji.

Tabor je potekal med 27. 06. 2022 in 01. 07. 2022. Udeležilo se ga je 23 otrok iz PGD Nova Gorica in 7 mentorjev, ki so skrbeli za red in disciplino ter aktivnosti tekom dneva. V ponedeljek zjutraj smo se vsi skupaj zbrali pred gasilskim domom in se z avtobusom odpravili proti morju. Ko smo prispeli smo se nastanili v hiškah ter pričeli z izvajanjem aktivnosti. Tekom tedna smo uživali v morju in igranju vodnih iger. V petih dneh smo obnovili znanja vezanja vozlov, orientacije, spajanja gasilskih armatur, prenosa vode med dvema točkama ter razvrščanja. Organizirali smo tudi zabavne vodne igre pri katerih smo vsi z veseljem sodelovali. Ob vročem torkovem večeru smo si privoščili tudi hladen sladoled. V sredo smo dobili prav poseben obisk saj sta nas obiskala člana potapljaške enote GENG, ki sta nam predstavila delovanje potapljaške opreme. Otroci so se poizkušali v potapljanju z potapljaško opremo in si na koncu prislužili tudi vožnjo z čolnom. V petek smo organizirali zabaven zaključek za starše na katerem smo podelili nagrade za najboljšo skupino ter za najboljše pospravljeno sobo. Po končanem zaključku smo se odpravili proti domu kjer so nas domači že nestrpno čakali.

Zahvalil bi se rad mladini in mentorjem PGD Nova Gorica za sodelovanje na letovanju in pomoč pri organizaciji le tega ter članoma Gasilske enote Nova Gorica, ki sta si vzela čas in nam predstavila potapljaško enoto. Zahvala gre tudi donatorjem, ki so z kakršno koli finančno in materialno pomočjo pomagali pri izvedbi 32. tabora gasilske mladine.